MENU

Tijdstip

Hét ideale moment voor een newbornsessie

Een newbornfotoshoot vindt bij voorkeur plaats tussen de 7 en 21 dagen na de geboorte. Dit is het moment waarop jullie als ouder (een beetje) beginnen wennen aan alle veranderingen in jullie leven en waarop jullie pasgeboren baby’tje nog veel tijd slapend doorbrengt. Dit is ideaal om de ‘typische’ newbornposes te kunnen uitvoeren.

Door omstandigheden kan het gebeuren dat de fotoshoot niet kan plaatsvinden in de eerste 21 dagen na de geboorte. Laat dat jou niet afschrikken om toch een fotosessie in te plannen. Er kunnen nog hele mooie foto’s genomen worden als het kindje een beetje ouder is – al is de kans op een wakker baby gedurende heel de sessie wel groter. (Maar wat is er nu schattiger dan de mooie grote kijkers van een baby’tje dat net de wereld leert kennen?)

Boeken

Wanneer en hoe een sessie boeken?

Bij voorkeur neem je reeds contact met me op tijdens de zwangerschap. We leggen een voorlopige datum vast op basis van jouw uitgerekende datum. Van zodra je bent bevallen, neem je binnen de 3 dagen contact met me op. Op dat moment bekijken we of de datum haalbaar is of niet. Indien de voorlopige datum niet ideaal is, leggen we onze agenda’s opnieuw samen om een nieuwe datum te prikken. We bespreken onmiddellijk ook om hoe laat de fotosessie zal doorgaan.

Vragenlijst

Mijn studio voorbereiden op jullie komst

Na de geboorte van jullie kleintje, bezorg ik jullie een vragenlijst. Aan de hand van jullie antwoorden kan ik me goed voorbereiden op jullie komst.

De vragen gaan over het gebruik van kleuren tijdens de fotosessie, of jullie een gezinsportret willen, of er broertjes of zusjes mee op de foto gaan… Maar ook of er zaken zijn waarmee ik moet rekening houden (bv. problemen voor, tijdens of na de bevalling).

Voorbereiden

Hoe bereiden jullie zich voor?

Bij het vastleggen van de definitieve datum van de fotosessie ontvangen jullie een informatiebrochure met allerlei praktische informatie. Zo ontvangen jullie het adres (in Londerzeel) waar de fotosessie doorgaat, welke kledij jullie het beste aandoen, wat jullie moeten meebrengen…

Hebben jullie na het lezen van de informatiebrochure nog vragen? Stel ze dan gerust! Hoe beter iedereen is voorbereid, hoe vlotter de sessie zal verlopen.

Veiligheid

Mijn nr. 1 prioriteit!

De veiligheid van de baby staat altijd voorop tijdens de fotosessie! Door het volgen van verschillende workshops heb ik geleerd om een newbornsessie op een veilige manier te laten verlopen. Gedurende de hele sessie heb ik oog voor de noden en het comfort van de pasgeborene.

Indien nodig wordt er aan één van de ouders gevraagd tijdens de sessie om in de buurt van het kindje te blijven om te kunnen ingrijpen bij onverwachte bewegingen. Er kan ook gevraagd worden – bij sommige poses – om het hoofdje te ondersteunen. De handen worden nadien in Photoshop weggewerkt.

Als een kindje bepaalde poses niet toelaat of wanneer ik inschat dat ze niet veilig kunnen uitgevoerd worden, dan doe ik deze pose niet.

Resultaat

Wat na de fotosessie?

Na de fotosessie ontvangen jullie de link naar een online galerij met daarin een selectie van de mooiste foto’s uit de sessie. Deze beelden zijn onbewerkt en beschermd met een watermerk. Afhankelijk van het pakket dat jullie kiezen, kunnen jullie een aantal foto’s selecteren. De gekozen foto’s worden tot in de puntjes afgewerkt en ontvangen jullie in volledige digitale resolutie.

Na het doorgeven van jullie keuze ga ik aan de slag om de foto’s te bewerken. Dit duurt ongeveer 4 weken.* Jullie ontvangen op dat moment ook de factuur. Wanneer de foto’s zijn afgewerkt en de factuur is betaald, dan ontvangen jullie van mij de afgewerkte digitale bestanden in volledige resolutie.

Eventuele fotoproducten gaan in bestelling op het moment dat de factuur is voldaan. De levertijd van fotoproducten is afhankelijk van de verschillende leveranciers. Reken hiervoor minimum zes weken.

Hebben jullie gekozen voor het pakket ‘Klein wonder’, dan ontvangen jullie bijkomend ook de link naar een online galerij met de afgewerkte foto’s. De galerij is beschermd met een wachtwoord. Ideaal om de foto’s van jullie kleintje te delen met al je vrienden en familie!

* In uitzonderlijk drukke periode of omwille van privéredenen kan deze tijd soms iets langer zijn. Indien dit het geval is, breng ik jullie hiervan uiteraard op de hoogte.

CLOSE